PRAKTISCHE INFORMATIE

Praktische informatie

ROM

Sinds een paar jaar vraagt de overheid ons om het effect van de therapie middels vragenlijsten in kaart te brengen; routine outcome measurement (ROM). Hiervoor vraag ik je voorafgaand aan de therapie een vragenlijst in te vullen waarbij gekeken wordt welke klachten je hebt (= voormeting). Na afloop van de therapie word je gevraagd deze vragenlijst opnieuw in te vullen (= nameting). De scores op deze vragenlijsten zullen -alleen met jouw toestemming- aangeleverd worden aan het Kwaliteitsinstituut van de GGZ (Akwa GGZ), die de gegevens (anoniem) verzamelt en daarmee de effecten van therapie onderzoekt.

Actuele informatie

Mijn praktijk is bij Cenzo aangesloten. Op de Cenzo-website vind je alle actuele informatie die nodig is om te beslissen of je bij mij behandeld wil en kan worden (naast wat je op deze website al kan vinden). Deze informatie helpt je, en jouw huisarts/verwijzer, bij het maken van een bewuste keuze en om je goed voor te bereiden op de behandeling. Het gaat om verdere informatie over onder meer wachttijden, behandelaren, bereikbaarheid, wat ik wel en niet behandel, specialisaties, behandelmethoden,  E-Health, samenwerking, kwaliteit, schaalscores van de SQi, cliëntervaringen en informatie voor naasten. Via deze link https://www.centraalnetwerkzorg.nl/psycholoog/gelske-oppewal/ kun  je de informatie raadplegen.

Kwaliteitsstatuut

Alle aanbieders voor zorg binnen de basis GGZ zijn verplicht een kwaliteitsstatuut en een privacybeleid te hebben. Beide liggen ter inzage in de praktijk. Mocht je deze in willen zien dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via info@oppewalpsychologie.nl. 

Geheimhouding gegevens en dossierbeleid

Alles wat je vertelt is vertrouwelijk. Er zullen geen mededelingen worden gedaan aan anderen zonder dat je daar schriftelijke toestemming voor geeft. Tijdens de intake word je gevraagd een toestemmingsverklaring te ondertekenen, waarin wordt vastgelegd welke informatie met wie gedeeld mag worden. 

Sinds 25-5-2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Sinds die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de gehele Europese Unie. Oppewal Psychologie voldoet aan deze AVG .

Oppewal Psychologie is verplicht een dossier bij te houden over het verloop van de behandeling. Je hebt ten allen tijden recht om je dossier in te zien. Ik ben verplicht om jouw dossier tot 15 jaar na afsluiting van de behandeling te bewaren. 

Klachtenregeling

Klachten kunnen het beste eerst met mij besproken worden. Mogelijk gaat het om een misverstand dat in een gesprek opgelost kan worden. Indien wij er samen niet uit komen, kun je contact opnemen met de klachten- en geschillencommissie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) waar ik bij aangesloten ben of bij Cenzo.

Afzeggingen en niet-nagekomen afspraken

In geval van verhindering word je verzocht dit zo snel mogelijk, maar minimaal 24 uur voor afspraak, aan de praktijk door te geven. In dat geval is het kosteloos. Afzeggen kan via telefoon (06-10562690) of e-mail (info@oppewalpsychologie.nl). In beide gevallen geldt het tijdstip waarop de afmelding binnen komt als bepalend. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden geannuleerd, zullen voor een deel (€50) in rekening gebracht worden. De verzekeraar vergoedt deze kosten niet. 
Share by: